Hunting Boots Alpha Aerogel HC23

Alpha Airogel Boots van Hillman gaan de manier waarop je denkt over buitenschoenen veranderen. 

's Werelds eerste jachtlaarzen met' s werelds lichtste isolatie gemaakt en gebruikt door de NASA.

De lichtste laarzen ooit ( ca. 0,6 kg), die thermische weerstand bieden bij temperaturen tot -25 ° C.
De laarzen zijn uitgerust met een waterdicht membraan dat 500 keer meer ademend is dan Gore-tex en een 3 keer hoger waterdichtheidsniveau biedt en meer ...

Bij elke stap geniet u van superieur comfort, uitzonderlijke ondersteuning en eersteklas bescherming, allemaal met een ontwerp dat lichter en mooier is dan al het andere op de markt.

AIROGEL ISOLATIE
Aerogel werd oorspronkelijk eind jaren negentig door NASA ontwikkeld om astronauten te beschermen tegen de vrieskou van de open ruimte, terwijl ze toch de bewegingsvrijheid in hun ruimtepakken  nodig hebben.

Aerogel is veel lichter, flexibeler en geeft minder warmte af dan enig ander isolatiemateriaal dat door welk bedrijf dan ook op aarde is gemaakt. Het is gewoon de beste isolatie die ooit door mensen is bedacht.

Tegenwoordig gebruiken we de Aerogel-technologie om je voeten warm te houden tot -13 ° F / -25 ° C, terwijl het gewicht van de laarzen het lichtst is in deze isolatieklasse.

Het gewicht van Airogel is slechts 50 gram per vierkante meter en heeft dezelfde thermische isolatie-eigenschappen als isolatie van 800 gr / m2. Deze uitstekende verhouding tussen gewicht en efficiëntie maakt Alpha Airogel-laarzen minstens 20% lichter en minder volumineus dan alle andere jachtschoenen op de markt.

En dat is niet alles...

De thermische isolatie van aerogel is 'bidirectioneel', wat betekent dat je voeten op warme dagen worden geïsoleerd tegen hitte. Dit betekent niet dat je voeten koud zullen zijn, maar je zult in ieder geval de temperatuur in je laarzen comfortabel voelen, net als bij het dragen van waterdichte schoenen zonder isolatie.

DRYHUNT® MEMBRAAN
Het Dryhunt® nanoporeuze hydrofobe waterdichte membraan is een hele mondvol, maar dit is wat het betekent:

Dit innovatieve membraan is honderden keren beter ademend dan het toonaangevende merkmembraan GTX. Het stoot tegelijkertijd water af, waardoor je uitzonderlijk ademende droge, comfortabele voeten krijgt.

ADEMEND
Dryhunt® heeft een ongeëvenaard ademend vermogen waardoor het vocht van je voeten veel sneller en efficiënter naar buiten de laarzen wordt getransporteerd. De nanoporeuze luchtdoorlatende technologie presteert honderden keren beter dan de technologie voor de overdracht van vochtdamp. Andere jachtlaarzen kunnen je aan het eind van de dag met vochtige, plakkerige voeten achterlaten, maar Dryhunt® biedt de allerbeste balans tussen ademend vermogen en waterdichtheid.
WATERDICHTHEID
 De standaard voor een waterdicht beschermingsniveau, in de jachtbranche, is 1,6 inch (4 cm) boven de zool van de laarzen. Hillman vernietigt deze norm door een laars te bieden die waterdicht blijft als je 12 cm diep in water stapt! Dat is meer dan 3x de diepte, dus u kunt zich door modderig terrein, moerassen of zelfs langs rivieroevers bewegen zonder natte voeten krijgen.

FUNCTIONELE LOOPZOOL
Aan de onderkant heb je een modderbestendige buitenzool die voorkomt dat modder en vuil aan je schoenen blijven 'plakken'. Het rubber is zo geformuleerd dat het een superieure cohesie heeft op bijna elk oppervlak en tegelijkertijd slijtvast blijft.

ONBREEKBAAR VETERSYSTEEM

Als je superieur plezier wilt bij het dragen van je schoenen, dan zul je dol zijn op het Deense, U-TURN® ,slimme vetersysteem. Draai gewoon aan de bedieningsknop en het web van veters wordt automatisch en gelijkmatig strakker.

Tijdens het lopen zijn de krachten gericht op de meerpunts enkelgeleiders om superieure enkelondersteuning te bieden. Het maakt niet uit hoe strak je laarzen zijn, de kracht helpt om optimale stabiliteit te bieden tijdens het lopen, rennen of klimmen.
De veters zijn gemaakt van roestvrij staaldraad en bestaan ​​uit 49 strengen en zijn praktisch onbreekbaar. De uitstekende weerstand die nodig is voor een optimale aanscherping vereist een dikkere roestvrijstalen draad (0,8-0,9 mm) dan andere systemen. Je kunt het nooit breken. De staaldraad is bekleed met kunststof, om wrijving tegen de schoenen te voorkomen,  je voeten te beschermen en comfortabel te houden.
De haspelknop is ontworpen met een gloednieuwe technologie die veel eenvoudiger te bedienen is dan andere concurrerende producten en heeft minder zwakke punten.

De overbrengingsverhouding is perfect geoptimaliseerd, zodat u uw laarzen met minder draaiingen kunt sluiten dan alle andere die momenteel op de markt zijn. Het werkt zo soepel dat het elke keer weer een plezier is om te gebruiken.

De draadgeleiders zijn gemaakt van duurzaam koude bestendige nylon en hebben bredere kanalen die het blokkeren van de draad,  als er modder in de geleiders zit, moeilijk maken.

Je zou willen dat elk paar schoenen dat je bezit het U-TURN®-vetersysteem had.

Alpha Airogel Hunting Boots van Hillman gaan de manier waarop u denkt over buitenschoenen veranderen.

Bij elke stap..