top of page
Termo-logo.jpg

De Zweedse textielindustrie op zijn best.

Met een geschiedenis die begint in 1920. Ze kunnen bij Termo Original rustig zeggen dat ze al 100 jaar weten wat ze doen en de  weg goed kennen. Toen vele Zweedse fabrikanten hun productie verhuisden naar landen buiten Europa heeft Thermo besloten dit in Zweden te houden. Het innovatieve klimaat, samen met goede vakmanschap van hun medewerkers en het willen behalen van de  hoogste kwaliteiten heeft ons doen besluiten om in Zweden te blijven.

 

De laatste 40 jaar hebben wij ons gericht om de beste, technische, textiel voor functioneel ondergoed te produceren. Onze "base-layers" kunnen elk klimaat zeer goed weerstaan. Termo Original is uitermate geschikt voor de veeleisende amateur en de professional die zichzelf de hoogst mogelijke kwaliteit, functionaliteit en comfort wensen.

Wanneer kiest u voor welk ondergoed?

Allereerst is het belangrijk om te weten welke activiteit u gaat ondernemen.

Gebruikt u het ondergoed tijdens 'actieve' of 'passieve' activiteiten.

Bent u actief bezig, dan heeft u ondergoed nodig die snel het transpiratievocht van uw lichaam transporteert naar de buitenkant van de stof. Deze en eventueel een volgende laag transporteert het vocht dan naar de buitenlucht. De temperatuur van de huid blijft op een constante, comfortabele, temperatuur en het shirt zal uw lichaam gaan afkoelen op het moment dat de stof opdroogt. Het shirt voelt niet 'klam' aan op de huid. Een 'cool-max' (of soortgelijke kwaliteit) t-shirt doet dit wel.

Bij actieve activiteiten adviseren wij u om de "Seaqual Light", "Seaqual Jaquard",  "Light 2.0" , "Woolnet" of de "Wool Light 2.0" te kiezen.

Voor de passieve activiteiten, bv. op de hoogzit of  aan de waterkant tijdens het vissen (bij temperaturen van +5C tot -40C) ,  heeft u juist ondergoed nodig die uw lichaam goed isoleert en daardoor warm houdt.  Het transpiratie vocht moet ook bij deze activiteiten van het lichaam afgevoerd worden naar de buitenste laag van het weefsel. Door de '2-layer' kwaliteit zorgt de eerst laag voor de vochtopname, en de 2e laag voor het verdere transport van het lichaamsvocht. Ook zorgt deze 2 lagen, in combinatie met elkaar,  voor een perfecte isolatie van uw lichaam.

Bij passieve activiteiten adviseren wij u om de "Original 2.0", "Woolnet" of "Wool Original" te kiezen.

Het Termo Original programma bestaat uit de volgende productgroepen: 

- Termo Original 2.0:  Tencel, Polypropylene, two-layer channel terry

- Termo Light 2.0 :  Gelijk aan Original 2.0 maar dan dunner

- Termo Wool Original 2.0: Merino Wol, Polypropylane, two-layer fabric

- Termo Wool Light 2.0: Merino Wol, Polyamide

- Woolnet: 100% Merino Wol, Mesh

- Termo Seaqual Jaquard

-Termo Seaqual Light

Afhankelijk van de inspanning die u verricht, kunt op onderstaande tabel de warmte / koude gradaties bepalen:

                                   

Tabel Temperatuur.jpg
bottom of page